کتاب "مذهب عليه مذهب" مجموعه‌اي از سخنراني‌هاي دکتر علي شريعتي است که در سال 1349 در حسينيه ارشاد ايراد شده است. دانلود کتاب مذهب عليه مذهب دربرگيرنده‌ي ديدگاه‌ها و نظرات بديع و ژرف شريعتي در باب مذهب، دين، تاريخ، جامعه و انسان است.


شريعتي در اين اثر، مذهب را صرفاً به عنوان مجموعه‌اي از احکام و مناسک عبادي نمي‌نگرد، بلکه آن را به مثابه‌ي يک نظام فکري و اجتماعي مي‌داند که در طول تاريخ نقشي تعيين‌کننده در شکل‌گيري تمدن‌ها و جوامع بشري ايفا کرده است.


او با ظرافت و دقت به نقد و بررسي مکاتب مختلف مذهبي مي‌پردازد و ريشه‌هاي تحولات اجتماعي و سياسي را در تعت و تناقضات موجود در درون اين مکاتب جستجو مي‌کند.


شريعتي در "مذهب عليه مذهب" به دنبال احياي تفکري اصيل و پويا در باب دين و مذهب است. او معتقد است که مذهب نبايد به ابزاري براي سرکوب و استثمار مردم تبديل شود، بلکه بايد به مثابه‌ي نيرويي رهايي‌بخش در جهت تحقق عدالت و آزادي عمل کند.


مباحث کليدي کتاب:



  • نقد مذهب سنتي: شريعتي در اين کتاب، مذهب سنتي را به مثابه‌ي جامه‌اي مندرس و فرسوده مي‌داند که ديگر قادر به پاسخگويي به نيازهاي انسان مدرن نيست. او معتقد است که مذهب سنتي در گذر زمان از مسير اصلي خود منحرف شده و به ابزاري در دست قدرتمندان براي حفظ منافع خود تبديل شده است.

  • دعوت به مذهب نوين: شريعتي در مقابل مذهب سنتي، مفهوم "مذهب نوين" را مطرح مي‌کند. او معتقد است که مذهب نوين بايد بر پايه‌ي عدالت، آزادي و برابري بنا شود و در جهت رهايي انسان از ظلم و ستم و استثمار تلاش کند.

  • تاکيد بر تعهد اجتماعي: شريعتي دين‌داري را صرفاً به انجام مناسک عبادي محدود نمي‌داند، بلکه آن را متضمن تعهدي عميق نسبت به جامعه و بشريت مي‌داند. او معتقد است که دينداران وظيفه دارند در جهت تحقق عدالت و آزادي در جامعه تلاش کنند.

  • نقش روشنفکران ديني: شريعتي نقش مهمي براي روشنفکران ديني در ترويج مذهب نوين قائل است. او معتقد است که روشنفکران ديني بايد با نقد و بررسي آموزه‌هاي سنتي و ارائه تفسيري نوين از دين، به احياي تفکري اصيل و پويا در باب مذهب کمک کنند.


تاثيرات کتاب:


کتاب "مذهب عليه مذهب" از جمله آثار پرفروش و تاثيرگذار دکتر شريعتي است که در ميان نسل‌هاي مختلف روشنفکران و فعالان سياسي و اجتماعي در ايران از جايگاه ويژه‌اي برخوردار است.


اين کتاب به دليل لحن صريح و جسورانه شريعتي و نقد بي‌رحمانه او از مذهب سنتي، در زمان انتشار خود با واکنش‌هاي مختلفي روبرو شد. با اين حال، "مذهب عليه مذهب" همچنان به عنوان يکي از مهم‌ترين آثار فکري در ايران معاصر شناخته مي‌شود و منبع الهام‌بخش بسياري از انديشمندان و فعالان اجتماعي بوده است.


نقدهاي وارده به کتاب:


برخي منتقدان، شريعتي را به ارائه تصويري ساده‌انگارانه از مذهب و تاريخ متهم مي‌کنند. آنها معتقدند که شريعتي در نقد مذهب سنتي افراط به خرج داده و به تنوع و پيچيدگي انديشه‌هاي ديني توجه کافي نکرده است.


همچنين، برخي ديگر از منتقدان، شريعتي را به ارائه تفسيري ايدئولوژيک از دين متهم مي‌کنند. آنها معتقدند که شريعتي از دين براي پيشبرد اهداف سياسي خود استفاده کرده و به آموزه‌هاي ديني به طور عيني و بي‌طرفانه نپرداخته است.


**با وجود اين نقدها، "مذهب عليه مذهب" همچنان به عنوان اثري ارزشمند و قابل تأمل در حوزه انديشه ديني شناخته مي‌شود. اين کتاب به خوانندگان خود فرصتي براي تفکر انتقادي در باب مذهب و دين مي‌دهد و آنها را به چالش مي‌کشد تا در مورد نقش مذهب در جوامع بشري به تأمل ب

دانلود کتاب فرار از جلسه

دانلود کتاب روي پاهاي خودم

دانلود pdf کتاب شفاي زندگي

دانلود کتاب مذهب عليه مذهب

دانلود کتاب خواهران گمشده

دانلود pdf کتاب تضاد هاي دروني ما

دانلود کتاب اسب سرخ

مذهب ,شريعتي ,کتاب ,عليه ,ديني ,معتقد ,مذهب عليه ,عليه مذهب ,کتاب مذهب ,مذهب سنتي ,مذهب نوين
مشخصات
آخرین جستجو ها